Je leven in handen nemen om je leven te redden

Getuigenis van Diego, deelnemer aan een kappersopleiding voorgesteld door AMAR, KIYO partner in Brazilië

KIYO en haar partner AMAR liet me inzien dat hoe uitzichtloos mijn situatie ook leek, ik er zelf verandering in kon brengen. Als je zoals ik in de favela geboren wordt, heb je weinig kansen om uit de greep van de armoede te geraken. Alle middelen om te kunnen overleven zijn goed en dat haalt helaas het slechtste in de mens naar boven. Net zoals zoveel jongeren belandde ik hierdoor als tiener in de lokale drugwereld, als drugkoerier. Het was een gewelddadige wereld, waarin heel wat van mijn vrienden het leven lieten, maar het bracht geld op en dus kon ik overleven. Toch worstelde ik heel de tijd met het feit dat ik dagelijks mijn leven op het spel zette. Als ik er niet meer was, wie zou dan voor mijn familie zorgen.

Toen ik op zoek was naar een uitweg, zag ik via internet dat KIYO samen met haar partner AMAR gratis kapperscursussen aanbood.  Zij boden me de kans om te studeren, zodat ik de kennis kreeg om met een eerlijke job mijn geld te verdienen. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen. En met succes! Tijdens de opleidingen leerde ik nieuwe technieken en vaardigheden zoals ondernemerschap, waardoor ik voor het eerst niet meer afhankelijk was van mijn omgeving. Na een opleiding van 6 maanden behaalde ik mijn certificaat van kapper.

Zo ben ik sinds kort de trotse eigenaar van mijn eigen kapperszaak. Het is een kleine zaak in de favela, maar ze levert genoeg op om voor mijn jonge gezin te zorgen en om mijn zoontjes de kansen te kunnen geven die zij verdienen. En dat betekent veel voor mij! Zij zullen niet meer moeten meemaken wat ik heb meegemaakt.

Nu ik mijn leven in eigen handen heb kunnen nemen, inspireer ik jongeren uit mijn buurt om hetzelfde te doen.

Bookmark the permalink.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *